За мен

За мен

ПСИХОЛОГ  НАТАЛИЯ ГЪЛЪБОВА

КВАЛИФИКАЦИИ:

  • МАГИСТЪР ПСИХОЛОГ, ВТУ „Св.Св.Кирил и Методий“;
  • ПСИХОЛОГ-КОНСУЛТАНТ, професионална квалификация ВТУ “Св.Св.Кирил и Методий”;
  • ЛОГОТЕРАПЕВТИЧНО КОНСУЛТИРАНЕ, ЕАЛП Грац, Австрия;
  • ПСИХОТЕРАПЕВТ-ЛОГОТЕРАПЕВТ под супервизия към БДЛЕ;
  • и множество допълнителни обучения, курсове, семинари за придобиване на специфични умения.
  • Подкрепям безусловно ХРИСТИЯНСКАТА ЦЕННОСТНА СИСТЕМА и изконните човешки ценности, които лесно се разклащат в днешния морално деградиращ свят.

Понастоящем съм практикуващ психолог с частна практика.
Обичам работата си и я възприемам повече като призвание.

ЦЕЛИ: Целта на моята работа е всяка личност, която търси психологическа подкрепа, да бъде подпомогната да реализира като свободна личност отговорно поведение, да достига до здравословни решения в живота си, да излиза бързо от лабиринтите на хаоса (словесен, мисловен, концептуален) вътре в себе си и да си сътворява едно по-добро битие.

ПОДХОД: Прилагам индивидуален подход към спецификата на всяка личност, като използвам предимно логотерапевтична методика, както и многообразие от краткосрочни психологически практики, които се оказват доста успешни за забързания човек на нашето съвремие.

КОНФИДЕНЦИАЛНОСТ: По време на разговорите предоставям безопасна и конфиденциална среда, която дава възможност за откритост, задълбочено изследване на проблемните области, проникване в житейските и личностни особености и затруднения на всеки и помощ в търсенето на житейски смисъл и изход в конкретния случай. Разбира се, споделеното при нашите срещи остава поверително, т.е. можете да разчитате на защитена среда, конфиденциалност, зачитане на човешкото достойнство на всеки, емпатичност и стартов кредит на доверие.

МОТИВАЦИЯ ЗА ПРОМЯНА: Работя с хора, които искат да се променят, а така променят и живота си. С хора които искат да открият смисъла на живота си или на конкретния труден момент в него, които искат да решат проблемните области в живота си и да се почувстват отново здрави и пълноценни; хора, които искат да научат повече за себе си, за скрития потенциал вътре в тях, за неосъзнати мотиви на поведението и решенията си. Работя с такива хора, които търсят, но не успяват сами да достигнат до желаната цел.

Има моменти, в които се чувстваме наранени, объркани, изгубени, безпътни или блокирани. Обикновено се справяме сами, но понякога е извън нашия контрол да се справим с трудностите без професионална помощ. Доста често ние знаем, или предусещаме, какво ни тревожи, но страхът да го назовем, неувереността в собствената ни личност, или нежеланието да излезем от познатото русло, ни спират да се заемем с него. А когато отлагаме подобряването на психичното ни здраве, в някакъв момент това започва да се проявява под една или друга форма също соматично – безсъние, тревожност, депресивни мисли са първите знаци, че нещо в живота ни не е наред. И когато нещата, които правим, мислим, чувстваме и усещаме, започнат да пречат на нормалното ни съществуване, именно тогава имаме нужда от подкрепата на професионалист.

Целта на съвместната ни работа е овладяване на симптомите, развиване на положителните потенциали на личността и светъл поглед към проблемната ситуация и изхода от нея, изработване на модел за справяне, който може да се прилага и в други подобни житейски ситуации в бъдеще и най-вече търсене и откриване на смисъла в случващото се.

Аз вярвам, че “Животът има безусловен смисъл” и също, че и най-изстрадалия, обезверен и изгубен човек, има своята здрава част (своето светло Аз). Когато го намерим и му освободим пространство, тя ще заработи за него, и съвместната ни работа ще е изпълнила предназначението си.

Вашето психично здраве е преди всичко Ваша персонална отговорност!
Която може, ако изберете, да споделите с мен!
Днес ако имате нужда от промяна и подобрение – не отлагайте за утре!    Запишете си час: тук